SUGAR CUP Östergötland 2022

Att rida Suger Cup är en bra start på vidare karriär inom tex fälttävlan men är också  ett roligt tillfälle att tillsammans med vänner och sin ponny göra något vi kanske inte provat tidigare eller inte har tillfälle att göra så ofta…Att hoppa Terränghinder.

Suger Cup ska vara att ta sig tid, att repetera mycket och att prata om bra och säker ridning. Ekipagen kan välja att delta i en omgång eller flera, det finns inget krav på att man ska rida ”hela” Suger Cup för att delta. En omgång består av ett pass där ekipaget får träna på alla hinder som kommer att ingå i banan och ett pass där banan rids med stilbedömning. Dessa pass kan ligga samma dag med en kortare vila/fika mellan eller vid två olika tillfällen. Ekipagen får med sig rosett och ett stilbedömningsprotokoll hem men framför allt en muntlig genomgång med tränaren/domaren om säker ridning och tips framåt. Alla som deltagit vid två delomgångar (träning + uppridning) är välkomna att rida Region Final.
För Östergötland 2022 kommer den genomföras i Söderö, Åtvidaberg v.25.
Ekipage kan även välja annan regionfinal i annat län om datum skulle krocka. Från Regionfinalen går sedan ett kvoterat antal ekipage vidare till Riks Final som i år rids i Flyinge under v.28.

Fullständig information om regler mm hittar ni på. http://flyingehus.se/sugar-cup/

Nytt för i år är att vi samlat alla Östergötlands delomgångar i denna inbjudan. Två nya arrangörer gör fler tillfällen att rida! Anmälan går inte via tdb/arrangemang utan ni anmäler till respektive arrangörs mail och betalar enligt dennes instruktioner i samband med anmälan. Hjälp oss gärna sprida denna länk så vi når många ekipage!
Genom att sprida länken och inte texten kommer eventuella uppdateringar i texten alla tillhanda.

Sugar Cup sponsras av Nordic Sugar/Betfor och Agria. I grundomgångarna delas det ut goodiebags till ekipagen och till regionfinalen brukar det dyka upp rolig användbar sponsring såsom nummerlappsvästar, betforsäckar mm.

DELOMGÅNGAR ÖSTERGÖTLAND 2022

Respektive arrangör samlar ihop anmälningar och återkommer med tider för grupper instruktion för betalning osv. Gemensamt för all SugarCup i Sverige är att det kostar 300 kr träna och 300 kr ”rida upp” stilbedömning/rosett (dvs.600 kr per omgång).
Det inkluderar tränarens arvode och banhyra för terrängbanan.

15 april Givetorp Ödeshög
din anmälan skickar du till: annika@givetorp.se

30 april Westergrens Motala
din anmälan skickar du till: info@wehc.se

5 maj Varby Gård Söderköping
din anmälan skickar du till: wanja@varbygard.se

15 maj Givetorp Ödeshög
din anmälan skickar du till: annika@givetorp.se

29 maj Söderö, Åtvidaberg
din anmälan skickar du till: maria@sodero.se

2 juni Åkerbo, Linköping
din anmälan skickar du till: cecilia.dackemyr@gmail.com

7 juni Varby Gård Söderköping
din anmälan skickar du till: wanja@varbygard.se

15 juni Åkerbo, Linköping
din anmälan skickar du till: cecilia.dackemyr@gmail.com

REGIONFINAL ÖSTERGÖTLAND 2022

25-26 juni Söderö, Åtvidaberg
Till vår regionfinal hoppas vi få riktigt många starter det innebär att träning för grupper kommer ske under lördagen. Möjlighet att boka övernattning på Söderö kommer att finnas för lite mer långväga ekipage eller de som vill passa på att krydda sommaren med en rolig hästresa tillsammans med familjen. Blir det ännu fler starter än vi hinner med hålla träningar under lördagen kommer ekipage från närområdet erbjudas träning på finalbanan tidigare under veckan tex tisd eller onsd.
När era två delomgångar är avklarade skickar ni anmälan till: maria@sodero.se

VÄLKOMNA TILL ETT ROLIGT TERRÄNGÅR TILLSAMMANS!!!

Givetorp VarbyGård Westergrens Söderö och Åkerbo

Historien bakom SUGAR CUP:
Liten historik bakom träningsserien SUGAR CUP:
Kategori-indelningen i ponnyfälttävlan ändrades. 70 cm blev lägsta klass. Banhoppningshindren byggdes 75 cm. Höjderna blev för stora och kraven för höga för en liten ponny – och för en ung ryttare eller ryttarinna som ville prova på att rida fälttävlan. Det första steget försvann, liksom, i ponnyfälttävlan.

Vid den här tiden hade vi en mycket liten – men duktig – B-ponny; B Siwgr, 116 cm. Hennes ryttarinna Ella Filippa ville så gärna rida en tävling. Men de breda oxrarna i banhoppningen blev bara för mycket. Siwgr sade stopp. Ella Filippa var ledsen.

Då drog vi i stället igång en träningsserie, i terrängridning, under sommarlovet, i Skåne. Detta var 2008. Vi bestämde att hindren skulle vara högst 60 cm höga. Alla ponnyer skulle kunna hoppa dem väl. Ted byggde hindren, på vår träningsbana. Barnen skulle få chansen att rida och träna och upptäcka hur roligt det är att hoppa hinder i terrängen – lika kul för både barn och ponnyer.

Nyckeln till den upptäckarglädjen stavas bra och låga hinder – samt klok och kunnig träning. Med rätt förutsättningar blir terrängridning rolig, och säker. Barnen lär sig att hantera sina ponnyer och rida dem också ute på öppna ytor. De tränar upp sits och balans och lär sig att rida i rätt tempo. De blir redan tidigt både duktigare och mer kompletta ryttare – den bästa säkerhetsfaktorn av alla. Och en hel generation av glada ponnybarn känns på väg in i fälttävlanssporten.

wanjastinatränare