Vårnyheter

Nu känns det nästan som våren är här! Fast nån liten snösväng till kommer det säkert att bli.
Vi hade planerat för en galoppdag under sportlovet och vaknade till snö… men vi gav oss i alla fall iväg och genomförde 12 km blandad skritt/trav/galopp med Olle Silver Supen Starkis och Mickey.
Svärtinge tinar lite senare än här nere på slätten men det kommer…. tillsvidare använder vi kanalbanken och kringvägar här. Nästa tur planerad söndag 2/3 avgång från Varby kl 11 om någon vill haka på.
Tyvärr har det inte varit tjäle så ridbanebygget står för tillfället still.
Gällande marknadsföring/spridning av vår verksamhet som diskuterades under vår kickoff har Sara Andersson puffat för en offentlig VarbyGård sida på FB som man kan länka/gilla utan att behöva bli ”vän” med mig. Eniro skapade en sådan sida för att vi köper katalogplats och vi undersöker nu att vidareutveckla den.
Sara jobbar med FB på Ektorpskolan och har även tipsat om ”widget” koppling mellan hemsidan och FBsidan…
Jag har bett Victoria läsa igenom det som finns på hemsidan nu och komma med lite input om vad som saknas. Hjälp henne gärna och meddela Victoria eller mig om ni funderar på något.
Som ”obunden” tränare fortsätter jag att arbeta för ryttarna/ekipagen som vill komma och träna på Varby oavsett klubb. Stina och Jag tävlar som tidigare för Skogslotten i år och avsikten är att utveckla ett samarbete med den klubben på terrängsidan. Målet är bla. att genomföra terrängmärke för A till Dponny samt SugarCup.
Jag är aktiv gentemot Ridsportsförbundets ungdomssatsning och deltar i fortbildningar för tränare både inom banhoppning och fälttävlan. Jag har meddelat Gunilla Fredriksson att vi har ett bra kontaktnät och att ekipage som närmar sig ”mästerskap” kommer att kunna träna för tex  Björn Kastenman som är mycket påläst om banbyggnad/träning och vad som krävs för varje nivå.
det innebär att ni inte behöver åka på extra talangrekryteringar utan kommer att rapporteras in i systemet ändå.
Appropå kontaktnät: Önskan att vi kan få genomföra en avsutten träff med fallteknik! Önskas: Instruktör (judo,ninjutsu eller liknande) lokal och en mjuk matta! kan alla tänka till på vem ni känner? Judoföreningen i Norrköping svarade snabbt och var positiva men hade svåra tider eftersom deras hall var bokad eg. från kl. 17 alla dagar.
Tror att vi lätt blir ca. minst 15 personer.
Appropå filmen: Jag ligger vaken mycket på nätterna just nu och då tänker man mycket… Ska vi passa på att träffas och börja skissa på vad som ska med? Hur? När? Vad? som ska filmas osv. Lämplig dag helg? Ska jag bara sätta en dag eller tror vi att en dag på påsklovet är bra?
Ponnygalopp: Vi åker till Täby 9/3 på KickOff för ponnygalopp. I samband med träffen får man rida ett testlopp för 50 kr. Rosett till alla och ekipagen delas in efter storlek och kondition. Vi reser med Sessan och Stina men kom ihåg att det går att stata med även B-C och D ponnier!
Anmälan genom, att sätta in 50 kr på Svensk Galopp senast 6/3. se mer under länken: https://www.svenskgalopp.se/artikel?cid=1.355124&defaultMenuId=true
Terrängbanan: Vi planerar för att bygga några nya mobila hinder. Har beställning på Arrowhead (smalhinder, tårtbit med mustasch) Andra hinder ni önskar? Tänkte att de hinder som sattes ut av Willie Bros ska flyttas i år. Det blir även några nya 40 cm hinder till ponnierna.
De har byggt en ny stor brygga vid Karlsborg och det ligger i nuläget ett antal telestolp av varierande längd i en kontainer…
ska se om jag kan ”få” dem. Ingen vet riktigt när det är tillräckligt torrt för att börja träna på vår bana men ska man igång på de första första april tävlingarna räkna in tid för en reserv ”grön”träning på Ljuslingsbacken innan första start. Vartefter blir det en gemensam arbetsdag liknande vi gjort tidigare. Tillsammans får vi många timmar gjorda och ska många
hinder flyttas finns det bra jobb för alla, inklusive koka kaffe 😉
Ridorientering: När vill vi rida? Påsklovet? Jag hittade grönakartan på biblioteket och har köpt över Söderköping och Svärtinge. Den visar vägar men inte stig. Kattis har bidragit med en karta från 5mil som tydligen gått i Mariehofsområdet.
Det finns en ”nyhet” att nu lanseras ridorientering! Vi som var med på 80 talet o har ridit tycker kanske att det är en ”repris” men visst ett roligt sätt att träna ute och de har en smart ide att sätta märke på vissa av kontrollerna och det är de som ”räknas” men man måste hitta alla för att vara säker. Kolla länken nedan:
Sommarläger:
OBS: Många som vill v.26 och v.28 i nuläget och barnlägret v.31 Blir det för få bokade v.30 stryks den veckan och vi använder de dagarna till tex. filmprojektet eller annat istället. Bra för oss om ni vill meddela val av vecka senast 1/4.
Det var nog allt för idag 😀
Wanja Landh
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.